20 Haziran 2014 Cuma

Kitap Yorumu ✖ Geçmişin Kanı - Samantha Young (WARRIORS of ANKH #2)

Yazarı: Samantha Young
Çevirmeni: Gülfem Çırak
Sayfa Sayısı: 
304
Baskı Yılı: 2013
Yayın Evi: Martı
Tek isteği kurtulmaktır...Fakat kurtuluşa giden yol hiç kolay değildir!
Annesinin soyunu araştırmak için İskoçya'ya giden Eden, kısa süre içinde kendini karmaşık işlerin içinde, İskoç Savaşçı Neithler'in dünyasında bulur. Burası bazılarının kollarını açarak onu karşıladığı, bazılarının ise ona komplo kurduğu bir dünyadır; Eden'a aşkın, arkadaşlığın ve savaşçı olmanın ne anlama geldiğini öğretecek bir dünya... 
Bir gün, sonsuza dek kurtulduğunu sandığı adam yeniden ortaya çıkınca Eden'ın hayatı allak bullak olur, çünkü herkesten çok sevdiği kişi büyük bir tehlikeyle karşı karşıyadır. Eden bu kişi için önemli bir seçim yapmak zorunda kalacaktır. 
"Samantha Young, 'Kan Günlükleri' serinin ikinci kitabında yine harikalar yaratmış."Fantasy Book Review 
"Geçmişin Kanı'nı okuyacağınız her dakika ayrı bir zevk, bir an önce edinmeniz gereken bir kitap."Barnes&Noble 
"Samantha Young çok yetenekli bir yazar. Çıkardığı iş adeta taze bir nefes gibi! Aksiyon ve macera dolu bu kitabı elinizden bırakamayacaksınız!" Once Upon A Twilight 
"Romantizm, güçlü karakterler, başı sonu olmayan bir karanlık ve aksiyon dolu bir hikâye arıyorsanız, 'Kan Günlünlükleri' serisi tam size göre!"Good Choice



Samantha Young



Kan Günlükleri’nin ikinci kitabında Eden’ın hikayesi devam ediyor. Eğer birinci kitabı okumadıysanız bu yorumu okumamanız konusunda ısrarcıyım, ilk kitaptan fazla spoilar vermezsem anlatılmaz.


Açıkçası şu zamana kadar okuduğum genç yetişkin kitaplarında karşılaştığım en sinir bozucu şey; yazarların seçtiği konular arasında dağlar kadar fark varken ilişkilerde aynı şeyin söz konusu olmaması. Çiftlerin ilişkiyi yaşayış biçimleri birbirine o kadar çok benziyor ki kitabı okuduktan kısa bir süre sonra aklıma gelen olayın hangi kitapta olduğunu karıştırmaktan yakınıyorum. Genç yetişkin türü hoşuma gidiyor fakat yazarların çoğu özgünlüğünü romanın her sayfasına yansıtabilmeli diyorum.
Konu olarak pek ilgimi çekmese de karakterleri için okumaya devam ettiğimi düşündüğüm ikinci kitapta Eden duygularını doruklarında yaşıyor. 

Onun en sevdiğim iki özelliği var; tepkilerinin aşırı olması ve açık sözlü olması. Stellan’ı kaybettikten sonra onu öldüren Romany’e o kadar kızgındı ki eline geçse bir kaşık suda boğacaktı. Noah ile olan arkadaşlığının kandırmacadan ibaret olduğunu öğrendiğinde ise ona karşı hissettiği her şeyin yerini kin ve öfke almıştı, Noah’dan en az abisini öldüren kızdan  nefret ettiği kadar nefret ediyordu. Romany ile Noah’ın daha önce sevgili olduğunu öğrenmesi ise onlara olan duygularını iyi yönde etkilememişti.

Saldırıdan kurtulmayı başaran ve Eden’ın hem kuzeni hem de nişanlısı olan Teagan, Eden’ın peşini bırakmamakta ısrarcı. Teagan, Eden’ı Ankhların elinden almayı kafasına koymuştur fakat atladığı bir şey vardır; Eden da artık bir Ankhdır.

Bu kitapta Teagan’ı ve iç dünyasını daha çok görebiliyoruz. İkinci kitapta yeni karakterlerin çok olması da ayrı bir muamma. Eden’ın babasının esaretinden kurtulduğunu Noah dışında yakın bir arkadaş edinmesinden anlayabiliyoruz. Noah’ı affetmemekte inatçılığını sergilemesi ise benim çok hoşuma gitti çünkü onun iyiliğine bile olsa böyle bir ihaneti çabuk unutması saçma olurdu. Onun dışında, yeni karakterleri beğendim ama ilk kitap kadar iyi olduğunu düşünmüyorum. İlk kitap daha akıcı ve heyecanlıydı.


Yazarın güçlü bir kalemi olduğunu gördüm, Samantha Young en sevdiğim yazarların arasına girdi diyebilirim. Tabi müzik zevki benimkiyle uyuştuğundan fazladan bir puan aldı benden bu yazar. Kan Günlükleri’ni bitirdikten sonra Dublin Caddesi’ni de okumayı düşünüyorum.
                                                                          
                                                       PUANIM:

                                        



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder