21 Ağustos 2015 Cuma

Okuma Etkinliği ✖ Kaçınılmaz - Amy A. Bartol (The Premonition, #1)

Kitap Adı: Kaçınılmaz
Orijinal Adı: Inescaple
Yazarı: Amy A. Bartol
Seri: The Premonition, #1
Çevirmeni: Merve Özcan
Yayınevi: Yabancı Yayınları
Sayfa Sayısı: 432
Yayın Yılı: 2015
Türü: Genç Yetişkin, Romantik, Paranormal
Goodreads Puanı: 4.08 ( 23,007 Oylama)
Fiyatı: 23 TL
Evie Claremont üniversiteye başladığında, gördüğü kâbusların biteceğini ummuştu. Ama bitmemişlerdi... En garip durumlarda bile mantıklı bir açıklama bulmaya çalışan Evie'nin hayatında, ikinci sınıf öğrencisi Reed Wellington'la tanıştıktan sonra akla mantığa sığmayacak şeyler olmaya başlamıştı. Reed'e karşı hissettiği anlamsız çekim de işleri iyice karıştırıyordu. Çünkü Reed, Evie'ye hayatta başına gelip gelebilecek en korkunç şeymiş gibi davranıyordu. Yine de ne zaman ihtiyacı olsa, hayatını kurtarmak için Reed oradaydı…

Reed'in sakladığı sır neydi? Evie'nin şüpheleri doğru muydu? Peki, rüyalarında gördüğü o karanlık gelecek kaçınılmaz mıydı?


Herkese merhaba! Kitap Cadıları olarak Amy A. Bartol'ın The Premonition serisini inceliyoruz! Uzun zamandır okumak istediğim bir seriydi Öngörü Serisi ve beklentilerimi karşılayan güzel bir kitap oldu benim için.

Kitap Evie'nin Cresswood Üniversitesi'ne başlamasıyla başlıyor ve Evie Cresswood'a gelişiyle uzun zamandır gördüğü kabuslar biter diye umuyor, öyle olmuyor. Bunun yerine Reed Wellington adında, okurken aşık olacağınız o muhteşem insanla karşılaşıyor. Reed'in tuhaf davranışları ve Evie'ye karşı takındığı çok sert bir tutumu var. Şiddetle okuldan gitmesini söylüyor. Evie'yse Reed'in zorbalık tasladığını düşünerek ciddiye almıyor onu. Reed ona böyle davrandığı için üzülse de bunu önemsemeden bin bir çabayla girdiği okula yoğunlaşmaya çalışıyor. Evet kız karakterimiz zeki, ileride yaptığı davranışlar her ne kadar bizi bundan şüphe ettirse de yazar zeki diyorsa zekidir değil mi? :) 


Olaylar burada başlıyor ve işlerin karmaşıklaşmasıyla olay örgüsü daha da mükemmel hale geliyor. Konuya çok fazla değinmek istemiyorum, işin tadı kaçmasın. Daha çok ne düşündüğüme değineyim ki kitap hakkında sizin de karar vermenize yardımcı olsun. 


Kitabı sevdim.  Karakterlerineyse bayıldım. Her karakter ayrı bir renkliydi, özellikle de Buns ve Brownie, Evie'nin yakın arkadaşları. Melek temalı oluşuysa benim için ayrı bir önem taşıyordu çünkü Fısıltı serisinden sonra hangimiz bir daha melekleri okumayı iple çekmedik ki? Kısaca söylemek gerekirse teması, kurgusu, gelişen olayları, o müthiş karakterleri ve geçen konuşmaları, kısaca kitabın bütününü çok sevdim. Eksik bulduğum tek kısım Evie'nin olaylara karşı az kalan tepkileriydi, ki bu zaten KCY olarak ortak fikrimiz, diğer kızlarda da bolca okumuşsunuzdur. 


( Bu arada yazı yazarken öleceğim şu an. Allah'ım %77 nem nedir? Oturduğum yerin sıcaklığını boş verdim, bir önceki yazımda da başıma geldiği gibi bilgisayar ısındı, dizim harap. Antalya'da oturmayın millet, hep beraber Antarktika'ya göçelim.. )

Kitaba geri dönecek olursak yaz aylarına birebir bir kitaptı ve okumadıysanız okuyun bence. Puanımsa 4 adet tatlı uzaylı. :) 





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder