19 Haziran 2015 Cuma

Okuma Etkinliği ✖ Şampiyon - Marie Lu (Legend, #3)


Kitap Adı: Şampiyon
Orijinal Adı: 
Champion
Yazarı: Marie Lu
Seri: Legend, #3
Çevirmeni: Sefa Emre İlikli
Yayınevi: Pegasus Yayınları
Sayfa Sayısı: 354
Yayın Yılı: 2015
Türü: Distopya, Romantik, Bilimkurgu

Goodreads Puanı: 4.39 ( 71,688 Oylama)
Fiyatı: 30 TL
Benim Puanım: 4 Puan

Day bir efsane. June ise bir deha. Peki, kim Şampiyon olacak?

June ile Day, Cumhuriyet halkı ve birbirleri için çok fazla fedakârlıkta bulunmuşlardır. Şimdi vatanları bir dönüm noktasındayken June bir kez daha Cumhuriyet'in gözüne girmiş ve hükümetin seçkin çevresinde bir Princeps adayı olarak hizmet vermeye başlamıştır. Day de yüksek rütbeli bir asker olmuştur. Bir barış antlaşması yürürlüğe girmek üzereyken ortaya çıkan ölümcül bir salgın, Koloniler arasında paniğe yol açmış ve Cumhuriyet'in sınır kentlerini savaş tehdidi sarmıştır. Sadece June bu tehdide karşı ülkesini nasıl savunacağını bilmektedir. Ancak binlerce insanın hayatını kurtarabilmeleri için sevdiği tek erkekten, her şeyini feda etmesini istemek zorundadır. Marie Lu'nun heyecan dolu, macera ve gerilim yüklü üçlemesi şaşırtıcı bir finalle sonlanıyor…

"Sınırları zorlayan bir seri, çoksatan olmayı kesinlikle hak ediyor."
-Barnes and Noble-

"Yaratıcı detaylarla işlenmiş, macera dolu bir aşk hikâyesi." 
-The Los Angeles Times-


  Günaydın! Dün uyumadan önce yine buralardaydım, Death Note yorumu paylaştım ve bugün uyanır uyanmaz yine buradayım ve burada olmaya devam edeceğim. Her ne kadar ders çalışmadığım için pişmanlık duysam da bir şeyler yazıp paylaşmayı seviyorum ya. 


  Bugün İki Kızın Kitaplığı, Romantik Optik, Kitapların Senfonisi, Afrodit'in Güncesi ve Mavi Kalem ile düzenlediğimiz okuma etkinliğinde Efsane üçlemesinin son kitabı olan Şampiyon'u yorumlayacağım! Seri en heyecanlı, en güzel, en aksiyonu bol kitabı Şampiyon ile Efsane'ye noktayı koymuş bulunuyorum. Her ne kadar serinin bitmesini istemesem de Şampiyon'u da elimden bırakamadım ve şimdi... Güzel bir seri daha bitti. 

18 Haziran 2015 Perşembe

Anime Yorumu ✖ Death Note (2006)



  Herkese merhaba! Gecenin bir vakti buralarda ne işim var, henüz ben de çözemedim ama bu yazıyı yazıp yayınlamayı çok istedim. Birkaç dakika önce Death Note'u bitirdim ve koskocaman bir hüzün yumağı beni sardı. İlk defa anime dizi izledim ve Death Note'u o kadar çok sevdim ki hem bittiği için, hem de sonunda olanlar yüzünden oturup ağlamak istiyorum. Kardeşimle beraber başlamıştım bu diziye, bittikten sonra o oturup hüngür hüngür ağladı. Hani çok dramatik ya da hüzünlü bir anime değildi Death Note, o kadar güzeldi ki insan bitmesin istiyordu. Sırf bitmesin diye merakımdan ölmeme rağmen birkaç bölümü ertesi güne sakladığım oldu. Ama şimdi bitti. 



17 Haziran 2015 Çarşamba

Kitap Yorumu ✖ Benim Uzak Yıldızım - Amie Kaufman & Meagan Spooner (Starbound, #1)

Kitap Adı: Benim Uzak Yıldızım
Orijinal Adı: These Broken Stars
Yazarı: Amie Kaufman & Meagan Spooner
Seri: Starbound, #1
Çevirmeni: Ebru Sürmeli
Yayınevi: GO! Kitap
Sayfa Sayısı: 520
Yayın Yılı: 2015
Türü: Distopya, Bilimkurgu, Romantik
Goodreads Puanı: 3,96 ( 28,100 Oylama)
Fiyatı: 17 TL
 GECENİN, DEVASA UZAY GEMİSİ İKARUS'TAKİ DİĞER GECELERDEN HİÇBİR FARKI YOKTUR. 

Ta ki o büyük felaket gerçekleşene ve İkarus yakınlardaki bir gezegene düşene dek. Elli bin yolcu kapasiteli gemiden yalnızca iki kişi kurtulmuştur: Evrenin en zengin adamının kızı Lilac LaRoux ve genç bir savaş kahramanı olan Binbaşı Tarver Merendsen.

Binbaşı Merendsen, Lilac gibi kızların insanın başına beladan başka bir şey getirmediklerini uzun zaman önce öğrenmiştir. Lilac da, Tarver’ın kendi iyiliği için, onu kendisinden uzak tutması gerektiğinin farkındadır. Ama ıssızlığın ortasında hayatta kalabilmek için birbirlerine ihtiyaçları vardır. Açlık, soğuk ve vahşi hayvanlara bir de Lilac’ın duyduğu fısıltılar eklenince birbirlerine güvenmekten başka çareleri kalmaz. Ne var ki çok geçmeden, onları birbirlerinin kollarına iten bu trajediden büyük bir aşk doğar. Artık kurtulup kendi gezegenlerinde bir ömür ayrı kalmaktansa düştükleri bu ıssız gezegende birlikte olmayı tercih ederler.

Ama her adımda onları takip eden gizemli fısıltıların ardındaki gerçeği öğrenmeleriyle her şey bir anda değişir. Lilac ile Tarver o gezegenden ayrılsalar bile artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır.

Nefes kesen bilim kurgu üçlemesinin ilk kitabı, Benim Uzak Yıldızım, zaman ve mekân tanımayan sonsuz bir aşkın hikâyesi…  


16 Haziran 2015 Salı

1. Maskeli Kitaplar ile Okuma Etkinliği ✖ Hiçliğin Kıyısında - J. A. Redmerski (The Edge of Never, #1)


Kitap Adı: Hiçliğin Kıyısında
Orijinal Adı: The Edge of Never
Yazarı: J. A. Redmerski
Seri: The Edge of Never, #1
Çevirmeni: Süreyya Çalıkoğlu
Yayınevi: Ephesus Yayınları
Sayfa Sayısı: 467
Yayın Yılı: 2015
Türü: Romantik, Genç Yetişkin

Goodreads Puanı: 4.31 ( 102, 956 Oylama)
Fiyatı: 25 TL


  Yirmi yaşındaki Camryn, alışılmışın dışında bir yaşam tarzı düşlemektedir. Fakat başına gelen trajediler bu yaşamı kendisinden zorla çekip alınca, ilk bulduğu otobüse atlayarak varış noktasını bilmediği bir yolculuğa çıkar. Çıktığı bu kendini yeniden keşfetme yolculuğunda, kendisi gibi nereye gideceğini bilmeyen, Andrew Parrish adında biriyle tanışır. Fakat Andrew'un da bazı karanlık sırları vardır…

  Andrew yolculukları esnasında Camryn'e kimseye bağlı kalmadan, içinden geldiği gibi yaşama, en derin ve kuytu arzularına teslim olma sanatını öğretir. Ancak Andrew'un ondan gizlediği sır yolun sonunda kendisini beklemektedir. Bu sır ikiliyi bir araya getirebilecek midir, yoksa onları sonsuza dek birbirlerinden ayrılmaya mı mahkûm edecektir?

  "Hiçliğin Kıyısında mı? 'Muhteşemliğin Kıyısı'na ne dersiniz? Çünkü şu anda tam olarak bu durumdayım."

-USA Today-



13 Haziran 2015 Cumartesi

Okuma Etkinliği ✖ Deha - Marie Lu (Legend, #2)


Kitap Adı: Deha
Orijinal Adı: Prodigy
Yazarı: Marie Lu
Seri: Legend, #2
Çevirmeni: Sefa Emre İlikli
Yayınevi: Pegasus Yayınları
Sayfa Sayısı: 358
Yayın Yılı: 2014
Türü: Distopya, Romantik, Bilimkurgu
Goodreads Puanı: 4.30 ( 100, 911 Oylama)
Fiyatı: 30 TL

  Ustaca Tasarlanmış Bir Dünya, Siyasi Oyunlar Ve Bir Entrika Ağı… Efsane'nin Nefes Kesici Devam Kitabı

  June ile Day'in yaralı bir halde Cumhuriyet'ten firar etmelerinin üzerinden yedi gün geçmiştir. Bu sırada en akla gelmeyecek şey gerçekleşir: Seçmen Primo ölür ve yerini oğlu Anden alır.  

  Cumhuriyet kaçınılmaz bir şekilde kaosa sürüklenirken ikili, Day'in erkek kardeşini kurtarmak ve onları Koloniler'e götürmek için yardım etmeye gönüllü bir grup Vatansever isyancıyla güçlerini birleştirir. Ancak Vatanseverlerin bir talebi vardır: June ve Day yeni Seçmen'e suikast düzenlemelidir.

  Bu eylem, uluslarına değişimi getirmek ve çok uzun süredir susturulan bir halka sesini geri kazandırmak için ellerindeki tek şanstır. Ancak June bu yeni Seçmen'in, babasına hiç benzemediğini fark ederek kararsızlığa düşer. Ya Anden yeni bir başlangıcın anahtarıysa ve Vatanseverler yanılıyorsa? Ya devrim yolu kayıp vermekten, intikam almaktan ve kan dökmekten geçmiyorsa?

8 Haziran 2015 Pazartesi

Kitap Tanıtımı ✖ İşgalci - Melissa Landers (Alienated, #2)


Kitap Adı: İşgalci
Orijinal Adı: Invaded
Yazarı: Melissa Landers
Seri: Alienated, #2
Çevirmeni: Demet Orhan
Yayınevi: Go Kitap
Sayfa Sayısı: 432
Yayın Yılı: 2015
Türü: Distopya, Romantik, Bilimkurgu
Goodreads Puanı: 4.09 ( 2,281 Oylama)
Fiyatı: 17 TL

UZAYLILAR İNSANLARLA İTTİFAKA HAZIRLANIYOR. 

Bu kez de Dünyalı Cara Sweeney, L’eihrlilerin konuğu. 

L’eihrli erkek arkadaşı Aelyx’i, iki gezegen arasındaki ilişkileri yoluna koymak için, Dünya’ya gönderdikten sonra yabancı bir gezegende bir başına kalan Cara’nın etrafı onu istemeyen klonlarla çevrilmiştir. Hatta Aelyx’in evcil hayvanı bile ondan nefret eder. Yeni hayatına uyum sağlamak için her yolu deneyen Cara, çok geçmeden bu gezegende Aelyx ile mutlu olup olamayacağını sorgulamaya başlar. 

Dünya’daki Aelyx’in durumu da Cara’nınkinden farklı değildir. Birbiri ardına düzenlenen suikastların hedefindeki Aelyx, Dünya-L’eihr ilişkilerini güçlendirmek için yoğun bir halkla ilişkiler kampanyası yürütmeye çalışır. Dünya hükümetlerinin vatandaşlarından gizlediği küresel su krizine çözüm getirecek teknoloji L’eihrlilerin elindedir ama bu teknolojiyi Dünyalılarla paylaşmaları ancak ittifak kurmalarıyla mümkündür. Ama her iki taraftan da yükselen itirazlar ve ittifakı baltalayacak şiddet eylemleriyle Cara’nın da Aelyx’in de işleri hiç de kolay değildir. 

İki genç âşık, bir yandan gezegenlerinin geleceği için canla başla mücadele ederken bir yandan da birbirlerinden sayısız ışık yılı uzakta ayrılık acısına katlanmaya çalışır… Ta ki dünyalarına yönelik bir tehdit onları yeniden birleştirene dek.