28 Haziran 2014 Cumartesi

Kitap Yorumu ✖ Yeniruh - Jodi Meadows (NEWSOUL #2)


Yazarı: Jodi Meadows
Çevirmeni: Derya İmer Aydınlık
Sayfa sayısı: 352
Yayın evi: Dex
Yayın tarihi: 2014
Liste Fiyatı: 23 TL
KARANLIKRUHLAR, YENİRUHLAR ve AŞK  
Ana yapayalnızdı, farklıydı, tekti. O kopmuş bir yeniruhtu. Karanlıktapınaktan sonra Kalpteki pek çok kişi kaybolunca, kimileri, karanlıkruhlar ve yeni doğan ruhlar için Anayı sorumlu tuttu. Anaya ruhsuzların asla âşık olmayacakları söylenmişti.  
Peki ya yeniruhların? Kalpte yaşayan diğer vatandaşlar gibi, Ana da her şeyden çok yaşamak, sevmek ve sevilmek istiyordu. 
Serinin Ruhsuzdan sonraki ikinci kitabı Yeniruhta Ana, reenkarnasyonun arkasındaki gerçeği keşfediyor ve hem genç yaşamını daha anlamlı kılmak hem de aşkını yaşayabilmek için bir yol bulabileceğini fark ediyor.  
Bir kez daha Jodi Meadows, sıra dışı güzelliği ve karanlık dehlizleriyle bir ruhun hikâyesini epik bir romantizm ve etkileyici bir fantastik kurguyla okurlarına sunuyor.

Epik fantastik tadında olan serinin birinci kitabı mı yoksa ikinci kitabımı daha iyi karar vermek çok zor. İki kitap da tadından yenmiyor.

Genelde her kitabı beğenememekten dert yanan bir insanımdır fakat bu seri isteklerimi karşıladı diyebilirim. Beni bu seriye bağlayan yazarın betimlemeleri ve benzetmeleri mi desem, karakterleri sevdirtmesi mi desem yoksa seçtiği konunun ilgi çekiciliği mi desem bilemedim. Belki de birbirinin aynı ya da birbirine çok benzeyen fantastik kitaplardan sıkılmış olduğumdan ya da reenkarnasyon temalı okuduğum ilk kitap olduğundan çok sevmişimdir bu seriyi.


Uzun bir süre boyunca taptığın bir tanrının aslında senin en büyük düşmanın olduğunu bilsen ne düşünürdün? Aslında onun sandığından farklı bir geçmişi, herkesten sakladığı bir sırrı olduğunu?
Kitabın sonlarına doğru öğrendiğim Janan’la alakalı gerçek benim için bir sürprizdi. Jodi Meadows bunu gerçekten çok iyi düşünmüş olmalı, abartmış gibi olmasın.

Sam’i bu kitapta daha çok sevdim, sürekli Ana’nın yanında durdu, beş bin yıllık arkadaşları yerine bir yeniruhu seçmiş olmasına rağmen bu konuda tereddüt dahi etmedi. Tek sıkıntısı kendi yaşı söz konusu olduğunda Ana’nın onun yanında yeni doğmuş bir bebek gibi kalması ki bu benim sinirlerimi en az Ana kadar bozuyor. Milletin ne söylediğine neden bu kadar kulak asıyorsun Sam? Tekrar doğamama ihtimali olan Ana’yı neden bu kadar üzüyorsun?


Stef’i çok severdim ama bu kitapta onun için beslediğim sevgi biraz söndü gibi. Eski cana yakınlığından eser olmadığı gibi başında zaten onlarca sorun olan Ana’nın üstüne gidiyor.
Tek yeniruhun Ana olmadığı anlaşıldığında ise toplum ayaklanıyor, yeniruhları hayatlarından kazımaları gerektiği konusunda birbirlerini kışkırtıyorlar. Çoğu Ana’nın hepsini yok etmek için bir planı olduğunu, yeniruhları Dünya’ya getirmek için kendi ruhlarından kurtulacağını düşünüyor ve başka bir yeniruhun doğması onları korkutuyor. Ana bu kitapta daha büyük sorunlarla baş ederken daha fazla söz hakkı sahibi olmak için didinip durduğunu görüyoruz, yeniruhları korumak için kendini adamış bir durumda.

İnsanların korktuğu hava perileriyle alakalı gerçek ise çok edici. Kesinlikle söylemeyeceğim, okuyup öğrenin.

Serinin üçüncü kitabını dört gözle bekliyorum.   

                                                                   PUANIM 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder